Lichtlab nr2 – 2016


EvenementLichtlab Oosterflank op 29 januari 2016

Licht in het donker / Verlichting

Op 29 januari werd er in de pop up winkel Soekie, aan de kleine beer bij het Alexandrium, een lichtlab gehouden. Een laboratorium avond waar we samen allerlei dingen met licht gingen uitproberen.
Ter voorbereiding op een lichtjes parade die op 26 februari in Oosterflank door de wijk trekt hebben we paraplu’s versiert en manieren bedacht om de kegelstraatlamp te verfraaien.

Eerst was er een kleine presentatie over het Huis van Oosterflank en de rede waarom we dit lichtlab organiseerden. Ook de bevindingen van Rudolf Teunissen, de lichtontwerper, werden gedeeld.
Toen gingen we aan de slag. Er werd geknipt, getekend, geplakt en geknoopt. Iedereen had super ideeën en creëerden met de spullen die er waren een prototype.

 

Lichtlab-2_2016_03

Lichtlab-2_2016_02

Lichtlab-2_2016_12

 

Ondertussen was het buiten behoorlijk onstuimig geworden. Maar we lieten ons niet ontmoedigen. De paraplu’s met licht werden opengeklapt en we gingen op weg naar de Semiramistuin. Daar liep de witte dame met verlichte paraplu en jurk door het donkere park en verlichte tijdens haar tocht het park door kleine lichtjes achter te laten. Na een mooi gedicht van Rutger Kopland was het tijd om de prototype uit te proberen.
Om de beurt hebben we de ideeën op de kegelstraatlamp geprobeerd. De resultaten waren fantastisch voor tijdelijke of meer permanente veranderingen van de straat.

Op 26 februari zijn er in de Oriënt, het huis van de wijk, vanaf 13.30 workshops waar iedereen lampions, versierde paraplu’s of kleding kan maken. Vanaf 18.15 trekken we al zingend door de wijk om Oosterflank één avond te verlichten. Daarbij gaan we bij de Evenaar even naar binnen met alle lichtjes om de bewoners ook mee te laten genieten en samen het lied te zingen.

We hopen veel mensen te mogen verwelkomen op 26 februari. Om je op te geven voor de workshops kun je mailen naar info@powerboat-rotterdam.nl of intekenen op de lijst die in de Oriënt hangt.

 


Deel dit met anderen


Terug naar overzicht Activiteiten