Suburban picknick 2016


Evenement

SUBURBAN PICKNICK

 

Rond 10.00 uur ’s ochtends werd de roze loper uitgerold, de deurkozijnen geplaatst. Het Evenaarplein werd voor één dag weer het Huis van Oosterflank.

En toen om 15.00 uur de Parade aankwam en de karren geplaatst werden in de kamers was het huis compleet.

Wat was het een fijne dag. Prachtig weer, fijne mensen en mooie muziek. Bij Proef werd er hard gewerkt. Twee tafels vol kinderen waren druk bezig om de groenten voor de ‘deel’soep te snijden. Die rond half zes aan alle aanwezige werd uitgedeeld. Je kon zelfs kiezen of je groenten soep of tomaten soep wilde. Daarnaast hadden een aantal moeders in de keuken gestaan en heerlijke salades en andere lekkernijen meegenomen. Alle magen werden goed gevuld.

In de slaapkamer werd op het grote bed flink gesprongen. Maar ook geluisterd naar het mooie verhaal van Marieke Koning, koningin Caroline speelt verstoppertje. Marieke vertelde aan de hand van haar zelf gemaakte schilderijen haar verhaal. De kinderen mochten na het luisteren zelf aan de slag en maakten prachtige schilderijen.

De huiskamer was de plek voor de muzikanten; Rass Motivated, The Mourning Glories en DJ Herbie. Het waren prachtige optredens om naar te luisteren, om mee mee te zingen en te dansen.

In de keuken werd gekookt, gegeten en gekletst. Dock had expert ingevlogen om te kunnen sparren over financiën en bewonersinitiatieven. En sommige bewoners kwamen spontaan even zingen of vertellen over hun ontspannings therapie. En niet te vergeten de kaarten die je kon maken voor de week tegen eenzaamheid.

In de speelkamer is geknutseld met de Rafael kerk de rivier en gespeeld met al het speelgoed dat Buurtwerk had meegenomen.

De hal was dit jaar erg groot. Daar hingen de zes portretten van de Helden van de wijk, gemaakt door Erno Wientjens. Je stond oog in oog met deze kanjers. Dit jaar hebben we zeven mensen op de foto gezet maar er komen er meer. We weten dat er meer helden in deze wijk zijn. En we zouden graag van u weten wie we zeker niet mogen vergeten. Laat het ons weten via info@powerboat-rotterdam.nl

parade01

parade02

Het Huis van Oosterflank wordt georganiseerd door Powerboat ism bewoners en organisaties in de wijk. Het doel is om het thuisgevoel van bewoners te versterken en de buitenruimte tot ontmoetingsplek te bombarderen.

Powerboat is een theatergezelschap die verschillende soorten projecten bedenkt en uitvoert met als uitgangspunt het creëren van een gelegenheid tot ontmoeting.
Bij de Suburban Picknick werkten ze samen met bewoners, de bewonersorganisatie Oosterflank, Pameijer, Buurtwerk, Humanitas, Dock, de Rafael kerk De Rivier en snackbar Jo.


Deel dit met anderen


Terug naar overzicht Activiteiten