Agenda

Binnenkort in het Huis van Oosterflank

Theehuis

31 januari 2014

Mobiel Theehuis voor Oosterflank

Stichting Powerboat en studio Kortmann hebben het idee om een rijdend theehuis te bouwen voor Oosterflank. Een mobiele plek die comfort biedt in de openbare ruimte, gelegenheid biedt om elkaar te ontmoeten, een fysieke hub is voor de buurt.

Één van de onderdelen in het project Het Huis van Oosterflank is de bouw van een mobiel theehuis. Een verrijdbare ontmoetingsplek die alle hoekjes van de hofjes in de bloemkoolwijk Oosterflank kan bereiken. In 2010 heeft bas al een Theehuis gebouwd voor Wielwijk in Dordrecht. Daar gebruiken ze het Theehuis al vele jaren intensief en niet alleen maar in Wielwijk, de omliggende wijken maken ook gebruik van deze mobiele plek.

In Oosterflank is het voor bewoners moeilijk elkaar te ontmoeten. Er zijn weinig openbare plekken zoals een café of buurtwinkel in het woongedeelte omdat de horeca en winkels gecentreerd zijn in het Alexandrium, een anonieme plek die niet uitnodigd tot ontmoeting. Daarnaast is Oosterflank een bloemkoolwijk, een structuur die het ontmoeten van andere bewoners nog eens extra belemmerd. Een mobiele plek is in deze wijk dé oplossing.

theehuis

4.2 MOBIELE ONTMOETINGSPLEK

Tags:
Related Posts